Tesla House

The Tesla House is based on a shortcoming common to all wearable computing: limits based on battery power.

The next phase of this is to design for wireless electricity based on the research of Nikola Tesla. The schema is two coils - one transmitter and one receiver - that need parallel alignment for electricity to transmit. The easiest solution to this would be a horizontal plane on which the receiver coil moves about.

More interestingly, the transmitter coils could be spun about the space along different axes. The occupant would select an allegiance to one space or another by turning their receiver coil in the appropriate direction. The implication of this is an anti-modernist architecture where the building is a non-neutral source of energy, and multiple occupants decide to what spaces they align, and for which program.

Project: Simon Kim, Mariana Ibañez

Design Team: Ying Xu, Ivar Larusson